Skip to content
Service status

Skriv for å søke

Spaces · 1 min lesing

Deling og tilgang i Spaces

Forskjellen mellom redigeringstilgang og visningstilgang, og de tre nivåene av visningstilgang.

Tilgang til et Space deles i to: redigeringstilgang for personene som bygger og vedlikeholder det som er i det, og visningstilgang for personene som bruker det. Visningstilgang kommer så i tre nivåer — hele organisasjonen, navngitte brukergrupper, eller navngitte enkeltpersoner.

Redigeringstilgang gis gjennom Space-roller: Space-admin eller Space-redigerer. Begge kan bygge og endre assistenter og kunnskap; det er bare en Space-admin som kan administrere medlemmer og Space-ets sikkerhetsklassifisering. Se Roller i Spaces.

Visningstilgang styrer hvem som kan bruke Space-ets publiserte assistenter uten å kunne endre dem. Den kommer i tre nivåer, satt fra Space-ets tilgangsinnstillinger.

  • Organisasjonstilgang — i et offentlig Space kan alle brukere i organisasjonen din se og bruke de publiserte assistentene.
  • Gruppetilgang — bestemte brukergrupper kan se og bruke Space-ets publiserte assistenter.
  • Individuell tilgang — bestemte navngitte personer kan se og bruke Space-ets publiserte assistenter, uten å tilhøre en bredere gruppe.

Et offentlig Space gir organisasjonsomfattende visningstilgang som standard. Et privat Space er usynlig for alle som ikke er eksplisitt invitert eller lagt til gjennom en gruppe — nyttig for særlig sensitivt materiale, som ledelses- eller HR-saker.

Deling er alltid begrenset av Space-ets sikkerhetsklassifisering: du kan bare dele tilgang med personer som har lov til å se informasjon på det klassifiseringsnivået, uansett hvilket visningstilgangsnivå du gir dem.